8.1.2017

Tie luovuuteen - Julia Cameron

Olen vuosia, tarkalleen ottaen vuodesta 2009, selaillut Julia Cameronin kirjaa Tie luovuuteen ja haaveillut, josko joskus ehtisin käydä kirjan läpi kurssi muotoisesti, viikko viikolta.


Joten ystävät hyvät, kirjoittamiseen tai johonkin toiseen taiteenlajiin hurahtaneet, tehdään tämä nyt, tänä vuonna, tästä päivästä alkaen. Joka sunnuntai tästä löytyvät tulevan viikon viikkotehtävät ohjeineen ja lauantaisin ehkä omia pohdintojani tehtävän tiimoilta. 

Niille jotka epäilevät onko tällainen kirjan jakaminen luvallista, kerron että Julia pyytää lukijoita perustamaan voittoa tavoittelemattomia Luovia ryhmiä, joten olkoon tämä sellainen. 

Ja tietysti jos haluaa kirjan kera astua tähän luovaan ryhmään, sekin on sallittua. Aina näistä asioista hiukan enemmän avautuu, jos samalla lueskelee Julian kirjaa. Se löytyy useimpien kirjastojen hyllystä luokasta 17.3 Elämänfilosofia. 

Perustyökalut. 


Aamusivut

Kirjoita joka aamu kolme sivua tekstiä käsin. Joka aamu, ilman rajoitteita, tavoitteita tai epäonnistumisen pelkoa. Kirjoita pois päästäsi kaikki sinne yön aikana kertynyt kuona, kuten huolet ja murheet ja tekemättömät työt ja ilot, ideat ja inspiraation hedelmät.  

Jos mietit että pitää muistaa ostaa kissanhiekkaa, kirjoita ajatus paperille, luultavasti noin muistat sen, ilman että kissanhiekka rapisee ajatuksissasi koko päivän, vieden tilaa luovilta ajatuksilta. 


Taiteilijatreffit

Treffit sinun itsesi ja kirjoittamisen, maalaamisen, tai muun luovan toiminnan kanssa. Ota kaksi tuntia viikossa, mene pois tutusta ympäristöstä ja tee sitä mitä luovuutesi haluaa tehdä. Näille treffeille ei pyydetä kavereita eikä kumppaneita, vain sinä ja luovuutesi. 


1. Viikko

Tehtävät

1. Herää joka aamu puoli tuntia normaalia aiemmin ja kirjoita aamusivut. Tajunnan virtaa, näitä sivuja ei lueta, ei näytetä kenellekkään, ne ovat vain mielen puhdistusta yön jäljiltä. 

2. Vie itsesi taiteilijatreffeille. Tee niin joka viikko. Käy paikoissa, joissa todella haluat käydä, museossa, kirjastossa, kirkossa, kirjoita, maalaa, piirrä, tai vain hiljenny tuntemaan ja kokemaan ympärillä olevaa. Aina ei tarvitse suorittaa. Näistä tehtävistä ei pisteitä jaeta. 

3. Matkusta ajassa: Tee lista kolmesta itsetuntosi vihollisesta, kerää kolme inhottavaa ihmistä elämäsi varrelta, jotka ovat sanoneet jotain niin ilkeää että muistat sanat ja ihmisen äänensävyn vielä vuosienkin päästä. 

4. Valikoi joku tapahtuma menneisyydestä, kirjoita kauhunovelli siitä, tai maalaa taulu siitä tunteesta, jonka tuo hetki loi. Nyt ei kirjoiteta kilpailunovellia, eikä maalata näyttelytaulua, tarkoitus on kohdata oma kauhukokemuksesi. 

5. Kirjoita yleisönosasto kirje, tai piirrä kuva jossa puolustat itseäsi. 

6. Listaa kolme ihmistä, jotka ovat puolustaneet itsetuntoasi, tee näistä henkilöistä oma sankargalleriasi. 

7. Kirjoita ylös joku onnellinen muisto, kirjoita kiitoskirje. 

8. Kuvitteelliset elämät: Jos sinulla olisi VIISI muuta elämää elettävänä, mitä tekisit niillä? olisitko lentäjä, fyysikko, selvännäkijä, nunna, rocktähti, mitä tahansa, rajoituksia ei ole, voit olla tässä ajassa, tai menneisyydessä, tulevaisuudessa tai avaruudessa, kuka tai mikä tahansa.

Ideana on, että nämä elämät ovat hauskempia kuin nykyinen elämäsi. Katso listaa ja valitse yksi, toteuta se. Jos kirjoitit kalastaja, opettele laittamaan mato koukkuun.

9. Montako kertaa olet kuullut ilkeitä huomautuksia tekemisistäsi. Muuta jokainen ilkeä huomautus kehuksi. 

10. Vie taiteilijasi reippaalle kävelylle. 20 min. riittää, ei ole tarkoituskaan kohottaa kuntoa, vain antaa aivoille hiukan happea. 

Kun viikko on kulunut, käy lauantai iltana pikaisesti läpi mitä tuli tehtyä? 


- Kuinka monena aamuna kirjoitit aamusivut? Miltä se tuntui?
- Kävitkö taiteilijatreffeillä? Mitä teit? oliko kivaa?
- Tapahtuiko viikolla muuta mukavaa? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti