14.1.2017

Lukeminen kannattaa aina

Etenkin jos kirjoittaa. Olen lukenut vähän, viimeisten vuosien aikana, jollain tapaa vastustanut lukemista. Tänä vuonna ajattelin tehdä toisin. Luen kirjoja, joita ihmiset suosittelevat, luen kirjoja jotka osuvat käsiini.


En varsinaisesti kirjoita kirja-arvostelua, koska en jaksa paneutua asiaan riittävästi. Kirjoitan siis vain lyhykäisesti mielipiteeni, kustakin lukemastani kirjasta. 

Taru Kumara-Moision kirja: Maan vetovoima oli mukava elämys. Kirja kertoo perheenäidistä, joka yrittää hiukan liikaa ja lopulta kompastuu yliyrittämiseen. Tarinan opetus oli, ettei elämää aina voi, eikä kannata edes yrittää suunnitella tuhon tarkasti. Oman elämänsä voi rakentaa ohjelistojen varaan, mutta täytyy muistaa, että ne omasta mielestä hyvät ohjeet, eivät välttämättä lainkaan aukea sille toiselle ihmiselle.

Tarina oli uskottavasti ja hauskasti kerrottu. Mutta kuten kirjoissa usein, asia olisi tullut ehkä selväksi, vähemminkin esimerkein, josta syystä aloin huomaamattani harppoa lukiessani, kirjan loppua kohtaan tullessa. Viimeiset pari lukua nappasivat kyllä taas hyvin huomioni, niin että luin ne sana sanalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti