11.1.2017

Alkuvuoden väsymys ja suunnan etsiminen

Vuoden vaihtuessa sitä on aina innoissaan tulevasta, suunnittelee suuria, energiaa riittää... ja sitten tulevat härkäviikot.

Väsymys tulee aavistuksena, joulun ilon ja lämmön jälkeen ulkona on tasaisen harmaata, pilvet roikkuvat matalalla.


Kaikki hienot ideat pitäisi muuttaa toiminnaksi. Eikä oikein saa kiinni, mistä nurkasta aloittaisi.

Olen kirjoittanut 10 vko:a liki päivittäin. 1000-7000 sanan päivävauhtia. Ehkä tämä on joku kohta, jossa vain olen ammentanut itseni hetkellisesti tyhjiin. Kaikki hienot tekstit tuntuvat keskinkertaisilta, ideat latteilta ja jo kirjotetuilta.

Tietenkään tuo ei ole totta, mutta tunne tuntuu todelta, tai ehkä on kyse vain huonosti nukutusta yöstä. Uni katosi kolmen aikaan, eikä enää palannut. Olo on hiukan tahmea ja voimaton.

Yksi syy väsymykseen voi myös olla se, että olen taas kerran sortunut "yhden tekstin ansaan" vaikka tiedän että mieli pysyy virkeänä kun vie useita projekteja yhtä aikaa eteenpäin. Kun toinen tökkää, ottaa toisen ja jatkaa. Yhden tekstin ongelma on siinä, että kun teksti tökkää, sitä pakertaa ja pakertaa väkisin eteenpäin, eikähän siitä mitään hienoa silloin synny.

Uskottelin itselleni että juuri tämä teksti on tässä kohtaa kiireellisin. Harmittaa oikein, kun jälkeenpäin näen, että olisin saanut enemmän aikaa, jos en olisi väkisin yrittänyt pakertaa kyseistä tarinaa, vaan heittänyt sen aivan vaikka viikoksi sivuun ja keskittynyt muuhun.

Seuraavaksi keskityn vanhojen kuvien skannaamiseen, ja sukutarinan tallentamiseen.


Näitä mustavalkeita kuvia, ja kuvien takana olevia tarinoita kun en kyllästy tutkimaan. Aina löytyy joku pieni lause, jonka yhdistää kuulemaansa tarinaan, kokonaisuus hahmottuu aivan uudella tavalla. Pikkiriikkisistä tiedonmuruista syntyy vähitellen kokonainen kuva, johon minä suvun osasena liityn. 

1 kommentti:

  1. Tsemppiä härkäviikoille. Meillä se on aina sellainen energinen aika, kun aloitamme karkittomalla ja tipattomalla tammikuulla. Minulle marraskuu on se aika, jonka voisi ihan hyvin hypätä yli tai viettää jossakin auringon alla.

    VastaaPoista