26.12.2016

Vuosi 2016

Vuosi lähenee loppuaan. On hyvä hetki vilkaista kuluneeseen vuoteen ja miettiä mitä tuli koettua. Palasin blogin pariin 19 heinäkuuta. Jos en olisi tarkistanut asiaa, olisin voinut kuvitella tehneeni paluun pari kuukautta sitten, mutta siitä on jo yli 5kk.

Heinäkuussa tunnustelin, miltä tuntui blogata, niin monen vuoden hiljaiselon jälkeen.

Elokuu kului paljolti puutarhatöissä ja tietysti kirjoittaessa.

Syyskuussa aloin keskittyä enemmän kirjoittamiseen

Lokakuussa valmistauduin NaNoWriMoon

Marraskuussa kirjoitin joka päivä NaNoWrimo tekstiä ja remontoin kotia.

Joulukuu meni pitkälti Romantikon joulukalenterin parissa. Romantikon joulukalenteri on auki loppiaiseen 13 tammikuuta 2017 asti. Joulua en suuremmin valmistellut, se tuli ressaamattakin.


Suosituimmat tekstit syksyn ajalta olivat:

Mikrosoft Word käsikirjoitusohjelmana
Grand Hôtel Cascade
Ensimmäinen tarina
The Storymatic
Hahmottele kirja tunnissa

Syksyn aikana osan ajastani vei ensimmäinen lapsenlapseni, jota hoidin liki viikoittain, äitinsä käydessä autokoulua. Nuo pienet irtiotot arjesta ja kirjoittamisesta ovat olleet ihana vapaahetkiä. Noina päivinä en miettinyt ainuttakaan kirjallista työtä. Tänä aikana pikkuvesseli on kasvanut parin kuukauden ikäisestä vauvasta, kahdeksan kuukauden ikäiseksi touhuilijaksi.

Tuleva vuosi on osaltani avoin, sen tiedän, että kirjoitan. Yhden historiallisen romaanin, toisen tästä ajasta ja yhteiskunnasta kertovan ja romantiikkaa, paljon romantiikkaa. En ole asettanut noita tärkeysjärjestykseen, toivon kaikkien kirjallisten töiden etenevän hyvässä sovussa ja valmistuvan määräpäiväänsä mennessä.

Nyt taidan asettautua sohvan nurkkaan, kera hyvien kirjojen, ulkoilen ja lepuutan silmiäni, ennen uuden vuoden alkamista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti