15.12.2016

Kirjoittaako kirjailija aina totuuksia itsestään tai kokemastaan tarinaan?

Kyllä

Aina

Tosin Luukku 15 tarinassa totta taisivat olla, vain korkeat kinokset, joiden yli en ole kiipeillyt ja mökki. Muistaakseni se oli jotain tuollaista, kun kävin 90-luvulla Ylläksellä ja klementiinit ja viinin, kuittaan myös kopioiduksi omasta elämästä.

Syön noita pieniä herkullisia hedelmiä, Satsumia, Mandariinejä ja Klementiinejä joka ikinen päivä, ties kuinka paljon, ehkä puolesta kilosta kiloon. Tuo ei sinällään ole aiheuttanut mitään oireita, liikaa c-vitamiinia tuskin voi talviaikaan saada, mutta

Tänään huomasin ikävän pikkutvistin noiden hedelmien suhteen. Ilmeisesti sitrushedelmät (joita muulloin syön maltillisesti) pahentavat kissa-allergiaani. Luulin sairastuneeni flunssaan, mutta tänään kun olin päivän poissa kotoa, ja avasin palattuani kotioven, aivastin jo ennen sisään astumista ja sain älynväläyksen... ei tämä ole flunssaa, tämä on allergista nuhaa.

En ole yltiöallerginen, mutta tuntuu että mitä vanhemmaksi elän, sen herkemmin reagoin heinien siitepölyyn, pölyyn yleensä ja kissoihin. Lapsena en koskaan potenut allergista nuhaa, tämä kurjuus tuli elämääni vasta nelikymppisenä. Ainut allergia, jonka sain teini-iässä johtui korujen nikkelistä.

Tänään huomasin noiden "nikkeli-ihottumakohtien" alkavan punoittaa ja kehittää nokkosrokkotyyppistä ihottumaa. Huomenna siis vierailen apteekissa, haen antihistamiinia ja kokeilen jättää sitrushedelmät vähemmälle.

Jossain taisin luvata, että kirjoittaisin kissoista jotain, johonkin novelliin. Ehkä kirjoitan allergisesta naisesta tai miehestä ja laitan heidätkin kärsimään, kuten minä olen pari päivää nenä tukossa aivastellut.


Ja lopuksi, en missään nimessä ole luopumassa ihanista kissoistani. Vanhan rouvan kanssa olen elänyt jo 12 vuotta saman katon alla, joten eiköhän tämäkin allerginen reaktio tästä hälvene, kun suursiivoan talon, haen antihistamiinit ja tosiaan unohdan nuo sitrushedelmät hetkeksi.

Ja tämä nuorineiti, joka meille muutti viimekesänä, eihän tällaisesta voi luopua. ❤️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti