7.12.2016

Keskiviikkona kerran


Maanantai iltana, kun pakkasta oli -14 astetta, kokeilin puhaltaa saippuakuplia, luit oikein. Pakkasella voi puhaltaa saippuakuplia. Käytin pelkkää Fairya, ilman vettä. Puhalsin noin 8cm halkaisijaltaan olevan kuplan ja seurasin, kuinka se hiljalleen jäätyi. Eikö ole kaunis? Kuin prinsessan hopeapallo.

Joulukalenterin kirjoittaminen on haastavaa, mutta hauskaa. On mukava aloittaa joka aamu puhtaalta pöydältä. Ainut mitä on tiedossa, ennen kuin aloitan, on tarinan nimi. Nimet poimin joululaulu listasta. Ei kovin uniikkia, mutta tunnen itseni ja tiedän, että olisin pähkäillyt tuntikausia tarinoille nimiä. Lähestyn asiaa, kuten koulun ainekirjoitus tunnilla, minulla on lista nimiä, joiden alle kirjoitan tarinan.

Jotkut tarinoista olen suunnitellut tarkasti, mutta eilen kirjoittamani 7. luukun teksti, oli hyvin spontaani. Ajatus lähti näkemästäni otsikosta, lisäsin otsikkoon novellin nimen ja vilkaisin ulos ikkunasta. Tarina tuli esiin kokonaisena, kuin olisin vain pyyhkäissyt lumen tarinan päältä.

On hyvin mielenkiintoista, paitsi kirjoittaa joka päivä uusi tarina, myös oppia erilaisia tapoja tuottaa tekstiä ja editoida teksti tietäen, että tarina pitää julkaista n. 15 tunnin kuluttua siitä, kun olen ensimmäisen sanan näytölle naputtanut.

Viidennen päivän kohdalla, koin jonkinlaista paniikkia, pelkäsin etten saa tarinaa kasaan. Pelkäsin että siitä tulisi torso, pakersin ja pakersin. Ehkä tuo oli joku sudenhetki. Eilen kirjoittaessani tarinan 7, tuntui että selätin omat epäilyni. Olen nyt kirjoittanut kolmanneksen Joulukalenterin tarinoista.



2 kommenttia:

  1. Onpa ihastuttava talvinen kupla ! En ole moisesta ennen kuullut :)

    VastaaPoista
  2. Aivan uusi tuttavuus oli itsellenikin, mutta kun sattui tuota pakkasta olemaan, oli pakko rynnätä saman tien kokeilemaan :)

    VastaaPoista