2.11.2016

Lokakuu blogissa


Lokakuussa julkaisin 13 postausta. Ensimmäinen niistä käsitteli bloggausta, sitä miten kehittää aiheita joista blogata. Samaa aivomyrskytekniikkaa voi toki käyttää kaikkeen kirjoittamiseen, jopa kirjan tai vaikka yrityksen nimeämiseen. Ensimmäisessä vaiheessa vain kirjoittaa kaiken mitä aivot suoltavat ja vasta sen jälkeen alkaa analysointi. Tämä toimii erittäin hyvin ryhmässä, toisten ideoista saa napattua jotain, joka avaa uusia ulottuvuuksia omiin ajatuksiin.

Toisessa postauksessa kerroin tunnepyörästä.


Kirjoittaessa on hyvä pohtia, mitä ihmisten käytöksen takana voi piillä. Ihminen on surullinen, mutta mitä kaikkea surun taakse voi kätkeytyä, syyllisyyttä, häpeää, epätoivoa jne. Onnellisuus jakautuu yhtä moneen osioon, tunteiden pyöräytys, voi ohjata ulos tekstin tultua umpikujaan. Seuraava teksti käsitteli jo NaNoWriMoa. Joka alkoi eilen. En raportoi päivittäin aikaan saannoksistani, mutta lupaan koota ajatukseni marraskuulta, joulukuun alussa yhteen.

Sitten päädyin tuskailemaan hidastuvan koneeni kanssa ja pidin siivouspäivää. Sain myös valmiiksi kirjoitusnurkkaukseni.Saatuani työnurkkauksen kuntoon ja koneen puhtaaksi keskityin tutustumaan Microsoft Wordin saloihin hiukan perusteellisemmin, tutkin kuinka se taipuu käsikirjoittamisen apuvälineeksi. Samaan aikaan otin koekäyttöön Scrivenerin, mutta siitä kerron tarkemmin, jos ostan sovelluksen.

Lokakuussa ehdin käydä myös kotikirkossa.


Miettiä kissojeni ajatuksenjuoksua ja kertoa että kirjoittamisen lisäksi, pidän öljyväreillä maalaamisesta, tänä syksynä tuli kuluneeksi 20-vuotta siitä kun sain ensimmäiset öljyvärini.


Kerroin myös miten alan vähitellen valmistautumaan jouluun, samalla kun teen viimehetken valmisteluja NaNoWriMoa varten. Näytin teille myös lempivärini, jonka en tiennyt olevan lempivärini, ennen kuin tutustuin siihen hiukan tarkemmin.

Ja lopuksi mietin, että seuraavat kolmekymmentä päivää aion ajatella olevani kirjailija. Ei sitten kun, vaan nyt ja tässä. Kirjasin jokaiselle päivälle ylös ideoita, jos kirjoittaminen marraskuussa alkaa jumittaa, voi palata tuohon listaan ja saada aivot uudelleen liikkeelle.

Lokakuun suosituimmaksi tekstiksi nousi Microsoft Word: käsikirjoitusohjelmana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti