4.11.2016

E-Kirja

Tämä on aihe, josta olen hetken halunnut puhua. E-kirjat. Kuinka moni teistä lukee E-kirjoja? Tässä videossa on hyvin selkeät ohjeet, kuinka ottaa Elisan E-kirja palvelu haltuun.

Vasta kun olin kirjautunut Elisa Kirja palveluun, uskaltauduin kokeilemaan kirjaston E-kirja palvelua. En tiedä mistä arkailuni johtui, mutta jälkeenpäin ajateltuna se oli tyhmää. Lainaan ja ostan edelleen myös painettuja kirjoja, mutten aseta noita kahta kirjamuotoa vastakkain, ne toimivat aivan sovussa rinnakkain.

Kaikista E-kirjoista on mukavan pitkät lukunäytteet sivustolla, joten ostaessa voi arvioida, onko kirja sellainen josta pitää.

Tässä muutaman suosikkini yli 400:sta ilmaisesta klassikosta, joita Elisa Kirja tarjoaa. Joitain klassikoista saa ilmaiseksi myös äänikirjoina. Itse kuuntelen mielelläni äänikirjoja pitkillä automatkoilla.

Koska olen viimeaikoina perehtynyt menneeseen, valikoitui kirjoiksi menneistä ajoista kertovaa kirjallisuutta. Kun kirjoittaa historiallista tekstiä, on hyvä lukea aikakauden kirjallisuutta, jotta pääsee oikeaan tunnelmaan, näkee maailmaa aikalaisen silmin. Näiden kirjojen nimistä käy selkeästi esille, mitä kansien välissä on, joten siitä sen enempää.

Pietari Päivärinta: Pikakuvia 1867 katovuodesta ja sen seurauksista

Teuvo Pakkala: Oulua soutamassa

Elias Lönnrot: Suomalaisen talonpojan koti-lääkäri

Suomalaisia sananlaskuja: Elias Lönnrot

Kun kirjat on kerran ladannut koneelle, ne löytyvät parilla klikkauksella, ja vaikka jättäisi kirjan kesken, voi lukemista jatkaa seuraavalla kerralla, siltä sivulta jonne aiemmin jäi.

Olen erittäin tyytyväinen Elisa Kirjaan.

Oletko kokeillut e-kirjoja vai luetko mieluimmin perinteisiä painettuja kirjoja?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti