9.11.2016

Deadlinen merkitys

Edelliseen postaukseen palatakseni, onko määräajalla merkitystä, jotta saa jotain valmiiksi?


Olen kirjoittanut myös niin, että on ollut selkeä deadline, jota ei voi ylittää. Toisaalta deadline pakotti ajoittain päästämään tekstit käsistä, ennen kuin tunsin, että ne ovat valmiita. Niin tai näin, deadline on aikaraja, jonka puitteissa työ oli tehtävä. Ja mistä johtui se, ettei työtä koskaan aloittanut ajoissa, tai jos aloitti, alku oli hapuilua, unelmointia, jos mitä toisarvoista toimintaa ja lopulta työn teki muutamassa vuorokaudessa. Normi työpäivän pituus ei noissa kohtaa riittänyt mihinkään.


Deadline toimii hyvin myös remontoidessa. Olemme korjailleet kotia pitkin vuotta, mutta viimein yhdessä viikossa saimme enemmän aikaan, kuin kolmen edellisen kuukauden aikana yhteensä. Yksinkertaisesti siksi, että olin luvannut järjestää pienimuotoisen sukutapaamisen.


Saimme kaiken valmiiksi. Juhlat olivat hauskat, puheensorinaa ja naurua riitti pitkälle iltaan. 


Nämä ovet tein jo viime keväänä, mutta niidenkin asentaminen paikoilleen venyi ja venyi. Koristemaalaukset tein toiseksi viimeisenä iltana, ennen juhlia.Tästä kaikesta viisastuneena alan merkitä kalenteriin deadlinen kaikille töilleni. Deadlinen täytyy olla niin vakavasti otettava, että toimin kuten tätä remonttia tehdessä. Jos luistelenkin välillä, tiedän kuitenkin tarkan päivän, jolloin kaiken on oltava valmista. 

Vapaana kirjailijana joutuu asettamaan itselleen tiukat rajat. Töissä käydessä tuntui, että päivät olivat pitkiä, mutta ne sentään loppuivat, tietyn kellonlyömän tullessa. Oven saattoi laittaa kiinni ja unohtaa kaiken. Nyt takaraivossa naputtaa kello, jonka tikitys kiihtyy, mitä lähemmäs h-hetkeä tullaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti