7.10.2016

NaNoWriMo
Pian on käsillä National Novel Writing Month, eli NaNoWriMo

Mitä se on? Se on kuukausi, jolloin kirjoitetaan, miettimättä onko teksti hyvää vai huonoa, tärkeintä on että marraskuun 30 päivän aikana, saa kasaan 50 000 sanaa.

Miten se toimii? Ensinnäkin, luodaan tunnus sivustolle, jotta voi jutella toisten kirjoittajien kanssa, jakaa kokemuksia, ja mielipiteitä, pyytää neuvoja ja ohjeita, tai vaikka faktoja jos tarvitsee omaan tekstiinsä arkitodellisuuteen liittyviä tietoja esim. Uudesta-Seelannista. 

Luo uusi novellitiedosto sivustolle lokakuussa, jotta voit alkaa laskea sanamäärää marraskuussa. Varsinainen kirjoitus tapahtuu omalla koneella, NaNoWriMo sivustolle kirjataan vain synopsis ja lyhyt näyte novellista. 

Sivustolle kirjataan myös oma sijainti, ainakin maakohtaisesti, noin voi seurata mistä kaikkialta kirjoittajia kokoontuu marraskuussa tekstinsä äärelle. 

Päivittäin päivitetään sanamäärä sille varattuun kohtaan, jotta voi seurata omaa edistymistään, ja tietysti voit kerätä "merkkejä" sitä mukaan, kun saavuttaa asetetun tavoitteen.

Itsellenikin tämä kaikki on hiukan epäselvää. Olen kyllä aikonut osallistua useina vuosina, mutta vasta tänä vuonna tämä tuli mahdolliseksi, niin että voin todella keskittyä kirjoittamiseen kokonaisen kuukauden. 

Tämä kuuluu listaan "ainakin kerran elämässä". Vuoden kuluttua näen teenkö tämän uudelleen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti