26.10.2016

NaNoWriMo valmistautuminen

Ensi tiistaina se alkaa, NaNoWriMo.

En vielä tiedä, keskustelenko ryhmissä, vai keskitynkö vain oman tekstini eteenpäin viemiseen. Tarkoitus on kirjoittaa marraskuun aikana 50 000 sanaa, 1666 sanaa päivässä. Ilman kritiikkiä, ilman jatkuvaa paluuta editoimaan juuri kirjoittamaansa.

NaNoWriMon tarkoitus on keskittyä tekstin tuottamiseen. Se on hyvä kurssi luovan kirjoittamisen ytimeen. 1666 sanaa päivässä, millään muulla ei ole väliä. Laatu on tässä vaiheessa täysin toisarvoinen asia. Luit oikein. Laatu ei ole tavoite, vain määrällä on merkitystä. Laatuun keskitytään myöhemmin muokkaus vaiheessa.

Tarina jota alan kirjoittaa, alkaa olla hyvin kuosissa. Idea alkoi kehittyä toista tarinaa editoidessa, idea laajeni ja yhtäkkiä huomasin kohtausluettelon valmistuneen kuin varkain. Nyt mietin limittäväni tarinaan toisen, joka lisää jännitystä ja tuo aimo annoksen lisää konflikteja, joita hyvässä tarinassa aina tarvitaan.

Olen kirjoittanut osan kohtauksista jo auki, muutamalla lauseella. Lokakuun kääntyessä marraskuuhun kirjoitan kohtaukset ja dialogit, takaumata ja kaiken epämääräisessä järjestyksessä, ehkä sen mukaan, mikä kohtaus minäkin aamuna eniten kiehtoo mieltä. Kohtausten järjestystä en ole vielä lyönyt lukkoon. Siihen keskityn paremmin, kun alan editoida tekstiä. Näin voin antaa henkilöille lisää tilaa temmeltää, melko tarkasti rajaamallani pelikentällä.

Paljonko aikaa vie kirjoittaa nuo 1666 sanaa? Luulen että selviän tuosta kolmessa, ehkä neljässä tunnissa, mutta tuskin nuo tunnit jonoon asettuvat. Luultavasti kirjoitan paljon aamulla, jonkin verran päivällä ja vähän illalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti