9.9.2016

Blogin nimeäminen
Hyvän nimen keksiminen blogille tai yritykselle on hankala prosessi. Nimen pitäisi kuvata sisältöä tai palvelua. Sen pitäisi olla lyhyt ja selkeä, se ei saisi johtaa lukijaa tai asiakasta harhaan. 

Helpoiten asiaa voi lähestyä etsimällä jo olevien blogien ja yritysten joukosta niitä, joiden nimi tuntuu luontevalta, informatiiviseltä ja selkeältä.

Nimen valinnassa kannattaa käyttää aivoriihi tekniikkaa. Ottaa kynä ja paperi, kirjata ylös sanoja, jotka kuvaavat blogin sisältöä tai yrityksen toimintaa. Rakentaa noin saaduista sanoista sata nimiehdotusta ja googlata ehdotukset, jottei tule valinneeksi jo käytössä olevaa nimeä.

Onko tämän blogin nimi hyvä? 

Nimellä on historiansa ja tein tietoisen päätöksen, herättää vanha nimi eloon, avatessani blogin vuosien hiljaiselon jälkeen uudelleen.


Sinut minä tahdon - nimi, juontaa juurensa Suomi-Filmin kulta-ajoista. Vuosista jolloin tuotettiin romanttisia komedioita liukuhihnalta. Kirjoitan romanttisia tarinoita, jos en nyt ihan liukuhihna vauhdilla, melko runsaasti kuitenkin.

Sinut minä tahdon, on Suomi-Filmi Oy:n elokuva vuodelta 1949. Elokuva perustuu löyhästi Inkeri Relanderin romaaniin Voitto- ja tappiotili (1943).


Tarina on perinteistä romantiikkaa puhtaimmillaan. Lyhyesti: Nainen menee maalle Essu-tädin luo, päätyy parin mutkan kautta sokean miehen seuraneidiksi. Valehtelee olevansa keski-ikäinen, jotta mies alkaisi luottaa. Lopussa mies saa näkönsä takaisin, kuvittelee rakastuneensa keski-ikäiseen naiseen ja löytyy edestään nuoren ja kauniin naisen.

Sama kaava on toistunut romanttisissa tarinoissa läpi historian. Mies ja nainen, muutama mutka ja ongelma ja loppuratkaisun myötä esteet voitetaan ja he elävät onnellisina elämänsä loppuun asti.

Miten minä päädyin kirjoittamaan romantiikkaa? 
Se onkin jo toinen tarina. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti