3.8.2016

Romanttisten sankareiden top 5

Mistä on romanttiset sankarit tehty? 

Huumorintajusta, komeudesta, herrasmiesmäisestä käytöksestä, vahvasta luonteesta ja älykkyydestä joilla voi kellistää vihollisen. 

Oma top 5 romanttisista sankareista on seuraava. 


Ensimmäisen sijan varastaa odotetusti Colin Firth; Mr Darcy.
Ylpeys ja ennakkoluulo kuuluu elokuviin, jotka eivät katsomalla kulu. Kirjan olen lukenut vain pari kertaa, josta tulikin mieleeni, että voisin sen syyspimeillä poimia yöpöydälleni.


Toiselle sijalle pääsee Richard Gere; Edward LeWis.
Myös Bretty Woman kuuluu elokuviin, jotka olen nähnyt useammin kuin kerran vuodessa, ja edelleen katson sen aina kun tv:stä tulee. Viimeisin kerta taisi olla maaliskuussa. 


Eikä kolmaskaan sija lie yllätys niille jotka minut tuntevat. Keany Reeves; Paul Sutton.
Katson melko vähän elokuvia, keskityn enemmän dokumentteihin, mutta näitä elokuvia en jostain syystä kyllästy katsomaan, edes silloin kun alan oppia vuorosanat ulkoa. 
Tämä oli siis Rakkauden Pilvipuutarha.


Sija neljä menee hiukan uudemmalle sankarille, vanhempaan aikaan. 
Sam Heughan; Jamie Fraser.
Matkantekijästä innostuin jo kirjana, ja odotin innolla Outlander sarjan rantautumista Suomeen. Ensimmäinen tuotantokausi täytti kaikki odotukseni, mutta tämä toinen tuotantokausi on kyllä ollut, täytyy myöntää, hiukan laimeampi.

Ei liene esittelyä kaipaa tämäkään herrasmieshurmuri. Clark Gable; Rhett Butler. 
Elokuvasta Tuulen viemää. Ehkä pitäisi katsoa kaikki viisi elokuvaa/sarjaa uudelleen, analysoida tarkemmin, mikä näistä herroista tekee sankareita, mitä yhteistä heissä on? Löytyykö heistä piirteitä, joita on vain heidän hahmollaan.

Usein jos katsoo useamman saman näyttelijän erityylisen elokuvan lyhyen ajan sisään, pystyy erottamaan mitkä piirteet ovat roolihahmon, mitkä näyttelijän itsensä. Joissain näyttelijöissä nuo piirteet alkavat ärsyttää, ne puskevat esiin jokaisen roolin alta. Toisessa näyttelijässä henkilökohtaiset maneerit tekevät roolihahmosta vain entistä kiinnostavamman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti