9.8.2016

Novelli viikossa: Tiistai

Tänään kirjoitin.

Aamulla vielä hahmottelin jotain, mutta kun pääsin vauhtiin sormet juoksivat näppäimistöllä vajaan kolme tuntia, jona aikana sain kasaan tavoittelemani 3750 sanaa.Viikon ja novellin sanamäärä tavoite on
15 000.


Kirjoittamisen lisäksi, olen ehtinyt kuvailla hassuja syyskesän värejä ja mielenkiintoisen näköisiä pilviä, kokeillen erilaisia kamera-asetuksia. 

3750 sanan lisäksi, voisin huomisen tavoitteeksi asettaa kasvihuoneen siivouksen. Enää siellä ei ole kuin tomaatit ja paprikat, joten sekaan kai jo sopisi yksi ruutuvihkoaan täyttävät kirjoittaja. 


Sanat joita naputtelin, ovat kuten aiemmatkin tarinani perinteistä romantiikkaa. Ehkä minä joskus kirjoitan jotain muuta, dekkarin tai sukusaagan, mutta tänään ja tässä kirjoitan romantiikkaa, koska se on itselleni tutuin lajityyppi, sekä luku että kirjoituskokemuksena. Vaikkakin elämänkerrat alkavat ajaa ohi keksittyjen tarinoiden. Sikäli kun nekään ihan autenttisia tarinoita todellisuudesta ovat. 

Omaan elämänkertaani liittyi keväällä uusi jäsen, ensimmäinen lapsenlapsi. Huomenna menen hoitamaan kultamurua aamupäiväksi, joten kirjoittaminen siirtyy iltapäivän puolelle. Mikä voi olla ihan hyvä juttu, ehdin aamun vielä miettiä tämän päivän kirjoituksen lopullista muotoa ja editointia, mihin suuntaan lähden tarinaa viemään. 

Tarkoitukseni on joka päivä, ennen uuden tekstin luomista korjata edellisen päivän kirjoitukset, jotta lopullinen editointivaihe ei ole turhan raskas. 

Niille jotka eivät ole tutustuneet luovan kirjoittamisen ihmeelliseen maailmaan, valoitan asiaa tänään eteeni tulleella toteamuksella. 

Kirjoittamisesta:

20% on ajatustyötä
20% ajasta hahmotellaan tarinaa
5% käytetään ensimmäisen version kirjoittamiseen. (Usein luullaan että tämä on vaativin vaihe, mutta ei, tämä on se hauska kohta noiden kahden edellisen jälkeen)
45% ajasta kuluu uudelleen kirjoittamiseen ja muokkaamiseen. (Tämä kohta on se vaikein, rasittavin ja tylsin, oman tarinansa tuntee aika pian ja sille sokeutuu, joka vaikeuttaa tätä työtä)
10% ajasta käytetään tekstin tyrkyttämiseen julkaisevalle taholle. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti